Danas je u Velikom parku u organizaciji SPD Radnički , a pod pokroviteljstvom  Skupštine grada Kragujevca, održan sportsko- humanitarni događaj, pod sloganom,,Sportski dan za Minju“.Manifestacija je organizovana sa ciljem pružanja finansijke pomoći za lečenje male devojčice, Minje Matić, koja boluje od genetske bolesti- spinalne mišićne atrofije. Lek koji je potreban za uspešno lečenje ove bolesti do skoro je bio dostupan samo u Americi po ceni od 2.1 miliona dolara ,ali od nedavno ga ima i u Evropi  za koji je potrebno platiti 2,4 miliona dola ,suma koju porodics sebi  ne može da priušti da  bi sačuvala život jednom malom ,nedužnom biću. Iako ima samo 10 meseci, već je suočena da vodi tešku i neizvesnu borbu za život.

Veliki broj mladih i građana grada Kragujevca,okupljena u Velikom parku na tribinama sportskih terena je dokaz da nam humanost ne izostaje.U tom smislu, u ime organizatora,. direktor SPD Radnički ,Bojan Ilić  rekao  je ,,da je ovo danas velika društvena akcija, da smo pokazali da smo društveno odgovorni, humani i da nećemo pustiti malu Minju da ode tiho u zaborav“.

Naprotiv,borićemo se, sve dok ne uspemo da sakupimo potreban novac da Minja bude izlečena i dobije pravo na normalan život i detinjstvo.

Direktor FK Radnički Kragujevac, Nikola Fržović , ,,rekao je tom orilikom ,da im je čast što učestvuju u jednoj ovakvoj akciji i da ne moraju svi da navijaju za Radnički,  ali Radnički navija za Kragujevčane.Zato ćemo na sve načine pomoći da mala Minja pobedi ovu veliku bitku.“ Ispred organizacije ,, za Minjinu šansu“  inače član član tima ,Sava Savić istakao  je značaj današnje akcije i okupljanja,  a to je da, pokušamo da animiramo ceo grad kroz jedan humanitarni događaj i pomognemo Minji da pobedi ovu bolest. Naročito je istakao da je rok do kojeg se moraju prikupiti potrebna sreddtvs, Avgust mesec naredne godine kao i to da ispred Minje je jedna ,,vojska“ ljudi koja če stajati ispred nje i za nju i izboriti se  za njenu budućnost.

Do sada, koliko traje akcija prikupljanja novčanih sredstava (50) dana , sakupljeno je oko Pola miliona dolara, što je generalno dobar start. ,,Borimo se da svakoga dana na različite načine od slanja SMS poruka sa sadržajem 845, na broj 3030, putem medijske kampanje podsetimo ljude dobre volje da pomognu. Ukoliko se nastavi ovim tempom, nadamo se da ćemo do kraja januara naredne godine uspeti da sakupimo potrebnu sumu“,rekao je za medije, u ime organizacije Sava Spasić.

tekst u foto :Dušica Jokićević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
NorwayFrenchGermanEnglish